Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Totgergeli, Miro, saziv: IX, sjednica: 2

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
23.11.2016.

Reiner, Željko (HDZ)

Hvala.
Slijedeće pitanje postavit će uvaženi zastupnik Miro Totgergeli.

Totgergeli, Miro (HDZ)

Hvala potpredsjedniče Sabora.
Poštovani predsjedniče Hrvatske vlade, poštovane ministrice i ministri, poštovane kolegice i kolege zastupnici svoje pitanje upućujem ministru Butkoviću, a odnosio se na izgradnju brze ceste od Zagreba preko Vrbovca do Bjelovara i Virovitice.
Naime, radi se o brzoj cesti koja je izgrađena do Gradeca, bolje reći do Cugovca. Nakon toga se nastavilo sa gradnjom u smjeru prema Bjelovaru i u onom smjeru prema Koprivnici. Danas imamo izgrađenu dionicu do Križevaca. Radilo se i na cesti prema Bjelovaru, međutim dolaskom Vlade gospodina Milanovića ti radovi prema Bjelovaru su zaustavljeni i u ovom trenutku prema podacima Hrvatskih cesta vrijednost dionice od Gradeca pa do Bjelovara je negdje oko 520 milijuna kuna. Na toj dionici je utrošeno, odnosno uloženo već ok 300 milijuna a objekti koji su sagrađeni i sama trasa ceste na njoj trenutno raste trava a objekti nam propadaju.
Za nedavnog posjeta našeg predsjednika Bjelovaru upravo je govorio predsjednik Vlade, govorio je o važnosti prometne povezanosti Bjelovara sa ostatkom Hrvatske i Zagrebom.
Pa stoga uvaženi ministre postavljam pitanje što vaše ministarstvo planira i što radi na tome da radove prema Bjelovaru, odnosno na dionici od Gradeca do Bjelovara što prije ponovno pokrenu.
Hvala.

Reiner, Željko (HDZ)

Hvala.
Odgovorit će uvaženi ministar.

Butković, Oleg (HDZ)

Hvala lijepo poštovani potpredsjedniče Hrvatskog sabora, uvaženi zastupnici.
Najprije zahvaljujem se zastupniku na ovom pitanju. Vaše pitanje oko navedene izgradnje ceste se nalazi na koridoru državne ceste D2 koji podrazumijeva podravsku brzu cestu sa djelom srijemske transverzale i podravskog Y. Kao što ste i napomenuli u vašem pitanju mi smo u srpnju mjesecu otvorili ovaj dio 12 kilometara prema Gradecu, prame Križevcima znači dionicu Gradec-Križevci a nastavak izgradnje tog strateškog infrastrukturnog projekta je u fazi izrade projektne dokumentacije određenih studija koje treba napraviti da bi se moglo pričati o financiranju i nastavku izgradnje tog cijelog koridora.
Što se tiče programa izgradnje za naredne četiri godine Hrvatske ceste će 2017. godini napraviti takav dokument i definitivno će ta dionica čitave izgradnje te brze ceste prema Virovitici, odnosno Terezinom polju gdje završava ta dionica biti u tom strateškom dokumentu. U ovom trenutku se rade novelacije projekata za dionicu Farkaševac-Bjelovar jer je došlo odlukom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture do prekategorizacije, to je trebala biti autocesta od Vrbovca prema Bjelovaru, prema Virovitici i prema Terezijom polju, došlo je do prekategorizacije u državnu brzu cestu. To znači da će ona imati sve elemente autoceste, neće biti u sustavu naplate ali se izuzima onaj zaustavni trak pa treba doći do izrade odnosno do novelacije projekata. Dinamika izgradnje čitave dionice i poddionice ovisi o financijskim mogućnostima Hrvatskih cesta. U ovom trenutku ono što je realno reći je da treba u 2017. napraviti te, što više dokumentacije za te poddionice. Znači studije i završiti projektnu dokumentaciju i krenuti prema europskim fondovima da se može zaokružiti financiranje.
Naravno, očekuju nas i bolja vremena i gospodarski rast, pa vjerujem da će se i državni proračun i proračun Hrvatskih cesta uključiti u financiranje navedenih dionica.
Hvala lijepo.

Reiner, Željko (HDZ)

Hvala.
Uvaženi zastupnik Miro Totgergeli, izvolite.

Totgergeli, Miro (HDZ)

Hvala na odgovoru gospodine ministre.
Pa naravno bi svi Bjelovarčani i Bjelovarčanke i žitelji Bjelovarsko-bilogorske i ostalih županija na tom dijelu najradije očekivali da ste rekli da sutra krećemo već sa izgradnjom. Međutim, ovaj vaš pristup i ozbiljnost s kojom ste prišli tom problemu daje nam za pravo da se nadamo da ćemo vrlo skoro pokrenuli ponovo radove pogotovo na ovoj dionici gdje je već jedan dio sredstava uložen.
Spomenut ću samo da to nije samo prometna važnost povezivanja Bjelovara i županije sa ostatkom Hrvatske. Dakle, otvara se i gospodarska perspektiva sa prometnom povezanošću. Mnoge zone koje su napravljene u našoj županiji praktički iščekuju investitore koji će sigurno puno prije i brže doći ako Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija bude povezana sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske. A samim tim onda kad se poveća gospodarska aktivnost, povećava se i broj radnih mjesta i na taj način zadržavamo mlade ljude u tim krajevima. Hvala.
PDF