Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Josić, Željka, saziv: IX, sjednica: 2

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
23.11.2016.

Petrov, Božo (MOST)

Zahvaljujem ministru Dobroviću.
Odgovor zastupnik Nikola Grmoja? Ne.
Sljedeći zastupnik koji se je, zastupnica koja se je javila za pitanje je zastupnica Željka Josić.
Izvolite.

Josić, Željka (HDZ)

Evo ovako moje pitanje je za gospodina ministra zdravstva, gospodina Kujundžića.
Nedavno smo bili svjedoci medijskih natpisa kako su se zatvarali ugostiteljski objekti zbog pušenja u samim tim objektima. Sami vlasnici ugostiteljskih objekata izrazili su svoje nezadovoljstvo ali neki od njih su i priznali kako su kršili zakon.
Moje pitanje gospodine ministre je što se tiče same sanitarne inspekcije da li je ta sanitarna inspekcija postupila sukladno zakonu i jesu li uistinu oštećeni ugostiteljski objekti odnosno ako je sanitarna inspekcija u pravu zašto se dosada nije provodio ovaj zakon?
Hvala.

Petrov, Božo (MOST)

Zahvaljujem zastupnici Josić.
Ministar Kujundžić.

Kujundžić, Milan (HDZ)

Poštovana gospođo zastupnice, dame i gospodo zastupnici ono u čemu ćemo se svi složiti a to je da je duhanski dim, odnosno nikotin štetan i drugo u čemu ćemo svi složiti da je zakon jednak za sve i da ga se treba držati.
Dakle u ovome konkretnome slučaju radilo se o četiri ugostiteljska objekta gdje su vlasnice ranije bili upozoreni i išlo se sa blagim financijskim, odnosno novčanim kaznama ali nakon toga su nastavili kršiti zakon. I tada su primijenjene najblaže mjere, dakle zatvoreni su restorani na 8 dana. I ja vjerujem da je to jedno pa ako hoćete pedagoško upozorenje drugima da to ne čine. I ja se nadam da se to ubuduće neće događati.
Dakle, ja mislim da se trebamo štiti sami ali ako ne sami se štititi onda bar trebamo uvažavati zdravlje drugih i ne ga štetiti sve dok ne odlučimo ovdje u ovome Saboru nešto drugo da to nikome ne škodi, a nažalost škodi. Dakle ja mislim da je to bila jedna blaga mjera upozorenja i da će u tome smislu sustav bolje funkcionirati da pri tome nitko nije pretrpio ozbiljniju štetu.
Hvala vam lijepa.
PDF