Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Radić, Ivan, saziv: X, sjednica: 7

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
07.04.2021.

Jandroković, Gordan (HDZ)

31. pitanje zastupnik Ivan Radić, postavlja ga ministrici regionalnoga razvoja i fondova EU Nataši Tramišak.
Izvolite.

Radić, Ivan (HDZ)

Zahvaljujem se predsjedniče Hrvatskog sabora.
Poštovana ministrice podvožnjak u Ulici Sv.Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku tzv. podvožnjak Čepinjska u Osijeku je dugo očekivani projekt koji će riješiti jedno od najvećih prometnih problema grada Osijeka. Po mojim informacijama projekt ima sve važeće dozvole, ali nedostaju financijska sredstava. Zanima me što vi odnosno vaše ministarstvo i u kojim rokovima može napraviti po tom pitanju?
Hvala vam.

Jandroković, Gordan (HDZ)

Izvolite odgovor.

Tramišak, Nataša (HDZ)

Poštovani predsjedniče, poštovani saborski zastupniče upoznata sam naravno sa problemom promete povezanosti odnosno problema na zapadnom ulazu u grad Osijek, najopterećenija gradska transverzala je Ulica Sv.Leopolda Bogdana Mandića. Ono što je točno, a to je da sva projektna dokumentacija izrađena kompletno, da je spremna rekonstrukcija i modernizacija izgradnjom podvožnjaka i to ispod željezničke pruge Osijek – Zagreb. Vrijednost samog projekta procijenjena je na 94 milijuna kuna. Oko 80 milijuna kuna zatraženo je iz fondova EU i ono što vam mogu potvrditi da je prošle godine prilikom izmjena operativnog programa Konkurentnost i kohezija u suradnji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na inicijativu Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta izmijenjen operativni program i osigurana su sredstva. U najavi je već neko vrijeme sam ograničeni poziv, poziv je spreman biti će u narednih nekoliko tjedana i raspisan. Ono što očekujemo dakle da će se u naredne 2,5 do 3 godine izgraditi kompletno ova cestovna prometnica, nova infrastruktura i da će se time riješiti permanentni problemi ulaza u sam grad Osijek.
Hvala.

Jandroković, Gordan (HDZ)

Izvolite očitovanje.

Radić, Ivan (HDZ)

Poštovana ministrice, hvala vam na odgovoru, ovdje je i ministar Butković pa vas molim da se dodatnih 15% sredstava osigura na stavkama vašeg ministarstva ili na stavkama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture jer je takav iznos kao što znamo veliko opterećenje za proračun grada Osijeka. S razlogom podržavam sva ulaganja u promet na istoku Hrvatske kao primjerice zadnje ulaganje u novo pristanište za riječne kruzere na osječkoj promenadi koje je otvorio premijer Plenković vrijedno 13,8 milijuna kuna.
Hvala vam.
PDF