Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Klasić, Darko, saziv: X, sjednica: 7

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
07.04.2021.

Reiner, Željko (HDZ)

Slijedeće zastupničko pitanje postavit će poštovani zastupnik Darko Klasić ministru Olegu Butkoviću, izvolite.

Klasić, Darko (HSLS)

Hvala lijepo poštovani potpredsjedniče HS, poštovane zastupnice i zastupnici, uvaženi ministre Butković.
Prije 9.g., 2012.g. odabran je model koncesije zagrebačkog aerodroma koji je pogodovao samo onima koji su dobili na dar stari aerodrom na Plesu i pravo gradnje nove predimenzionirane aerodromske zgrade. Kada je novi koncesionar Međunarodne Zračne luke dobio državno jamstvo od 196 milijuna EUR-a, te u koncesijski ugovor ugradio sudbinu Croatia airlinesa sve ostalo postalo je nevažno. Uz to kompleksnost vlasničke strukture Međunarodne Zračne luke Zagreb dodatno doprinosi lošem upravljanju i pogrešnim poslovnim odlukama. Nekoliko mjeseci nakon što je preuzeto upravljanje Međunarodne Zračne luke Zagreb koncesionar je …/Govornik se ne razumije/…da osigura drastično povećanje cijena aerodromskih naknada, kao i naknadu za zaštitu zračnog prostora uz suglasnost RH i time je osigurao vlastiti dodatni prihod od 580 do 620 milijuna EUR-a u 30-godišnjem trajanju koncesije. Tim astronomskim povećanjem cijena svojih usluga i pogrešnim poslovnim odlukama onemogućio je i ostvarivanje našeg strateškog cilja zračne luke kao ulazne destinacije za letove sa Dalekog istoka u Europu i poželjnu destinaciju za aviokompanije. Umjesto toga zračna luka je postala preskupa svim aviokompanijama. Padom prometa zračne luke od preko 85% radi Covida ovo javno privatno partnerstvo došlo je slijepu ulicu. Najavom dolaska jedne niskotarifne kompanije naš nacionalni prijevoznik neće sigurno biti u mogućnosti zadržati broj letova, a koncesionar zagrebačkog aerodroma sigurno će aktivirati aneks ugovora u koncesiji i nastojat troškove poslovanja prebaciti na RH.
Poštovani ministre što će učiniti Vlada RH da zaštiti javni i strateški interes RH …/Upadica: Hvala./… u ovom slučaju.

Reiner, Željko (HDZ)

Odgovor poštovanog ministra Olega Butkovića.
Kolega Klasić, molim vas isključite se.

Butković, Oleg (HDZ)

Poštovani gospodine potpredsjedniče Hrvatskog sabora, poštovani zastupniče hvala vam na vašem pitanju. Budući da je pitanje dosta kompleksno i sveobuhvatno neće mi biti dovoljno sve ovo da vam odgovorim, pa ću vam uz ovaj odgovor koji ću vam dati poslati i pisani odgovor budući da zadire u ugovor o koncesiji, aneksima i svemu onome što je vezano za izgradnju i koncesiju Međunarodne zračne luke Dr. Franjo Tuđman.
Međutim, ono što vam mogu reći da je koncesionar zračne luke Franjo Tuđman svoju poslovnu i cjenovnu politiku vodi sukladno primjenjivim propisima nacionalnom i EU zakonodavstvu i naravno sukladno ugovoru o koncesiji i da je on ovlašten određivati i naknade zračne luke u skladu naravno sa primjenjivim propisima, ali je dužan isto tako provesti postupak i konzultacija sa ministarstvom i sa naravno jednim tijelom kojim predsjeda najveći domaći avioprijevoznik tako da je morao i zatražiti suglasnost nadležnog tijela prilikom podizanja određenih naknada.
Što se tiče interesa RH, Vlade RH on nije ugrožen, to vam mogu reći, ni potpisivanjem onih aneksa ugovora koji su se potpisivali tako da ne vidim u ovom trenutku bojazan što se tiče zračne luke i odnosa sa međunarodnom zračnom lukom. Međutim, činjenica je da je Covid kriza udarila najviše zračni promet. U tom smislu i naravno Međunarodnu zračnu luku Zagreb koja od 2013. godine u redovnom prometu je tada, to ću vam jedan primjer da je Zagreb bio povezan sa 34 destinacije i imao je 2,3 milijuna putnika, a krajem 2019. je Zagreb imao preko 3,5 milijuna putnika i bio je povezan sa 48 destinacija tako da je ipak Zagreb u tih nepunih 6 godina imao određeno povećanje i prometa i naravno povezivanje sa značajnijim destinacijama. Ponavljam Covid kriza je donijela određene probleme i međunarodna zračna luka kao i druge zračne luke u Hrvatskoj ali i u Europi i u svijetu otežano funkcionira i nisu tražili nikakvu dodatnu pomoć od strane Vlade RH. Naravno mi smo, oni sve izazove u poslovanju uglavnom da tako kažem premoštavaju sa, sa instrumentima koji su im dostupni na financijskom tržištu tako da ćemo im vjerojatno ovih dana dati određenu suglasnost za zaduženje čime će oni osigurati sredstva, neophodna sredstva da mogu ovaj dio krize prebroditi na bezbolniji način. A isto tako budući da je u 2018. godini bilo jedno refinanciranje postojećeg kredita za koji smo im dali i morali smo im dati suglasnost, tu su stvorena određena sredstava, akumulirala su se određena sredstva koja su im omogućila da budu u plusu i da mogu, da mogu bolje funkcionirati. Nisu naravno znali da će doći korona kriza, ali im je to dobro došlo. Drugim riječima ne vidim zaista gdje bi bio ugrožen interes, nacionalni interes. Činjenica je da je to ugovor o koncesiji potpisan 2012. godine, postojali su određeni aneksi, ali ni u jednom dijelu po našem viđenju u ministarstvu nije ugrožen interes RH.
Hvala lijepo.

Reiner, Željko (HDZ)

Hvala.
Poštovani zastupnik Darko Klasić.

Klasić, Darko (HSLS)

Evo, hvala poštovani ministre na odgovoru i ja se nadam da će se u ovom smjeru razviti slijed događaja šta se tiče Zračne luke Zagreb, ali iskreno ne slažem se da su oni ostvarili naš strateški interes jer su zapravo svi u okruženju zračne luke podigle značajno zračni promet, mi stagniramo sa 3,8 miliona dolazaka. Kao što znamo predviđen zapravo razlog i ulaženje u koncesiju je bilo povećavanje putnika na 5 milion kao što je bila i Zračna luka Split. Ja ono šta mi je zapravo, zbog čega me je i potaknulo ovo pitanje je bojazan jer vidim da u aneksu ugovora od 12. mjeseca 2013. je navedeno da niz, uz niz razloga zapravo ne pad prometa Croatia Airlines-a ili eventualni stečaj s čime RH preuzima jamstvo kredita 196 miliona EUR-a na sebe. To je ono što mi izaziva zabrinutost. Što se tiče zračne luke dapače ovoga očekivao sam da će zbog, da se neće doći povećanje cijena i da ćemo postati konkurentni i da ćemo privući što veći broj i da ćemo povući što veći broj niskotarifnih kompanija. Kao što znamo turizam je naša dominantno privredna grana i to bi značajno utjecalo da nije bilo ove Covid krize na gospodarstvo RH.
Hvala još jedanput na odgovoru.
PDF