Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Zekanović, Hrvoje, saziv: X, sjednica: 7

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
07.04.2021.

Jandroković, Gordan (HDZ)

Hvala i vama, pa idemo na treće pitanje.
Zastupnik Hrvoje Zekanović postavit će ga predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.
Izvolite.

Zekanović, Hrvoje (Hrvatski suverenisti)

Poštovani predsjedniče Vlade, imam dva konkretna i kratka pitanja, a najviše se tiču građana Šibensko-kninske županije i samog grada Šibenika. Prvo pitanje se odnosi na projekt kojeg ste vi nazvali projektom vašeg mandata, vi i vaš tada resorni ministar Marić, ministar državne imovine. Dakle, radi se o projektu valorizacije zone TEF bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku. Pa me zanima što se dogodilo s tim projektom odnosno da date izvještaj hrvatskoj javnosti što se događa s valorizacijom te zone jer koliko građani Šibenika vide i ja osobno ne događa se ništa.
I drugo pitanje onako hipotetsko, što biste napravili kad bi jedan gradonačelnik ili načelnik koji dolazi iz vaše stranke bio direktno odgovoran za nekoliko desetaka milijuna kuna gubitka novca iz gradskog proračuna, isključivo svojim neradom, indolencijom zbog toga što na vrijeme nije provodio europske projekte. Eto to su dva konkretna pitanja.

Jandroković, Gordan (HDZ)

Izvolite odgovor.

Plenković, Andrej (HDZ)

Hvala lijepa poštovani zastupničke Zekanović. Što se tiče TEF-a ja ću zamolimo ministra državne imovine da vam uputi pismeni odgovor detaljno o stanju projekta. Što se tiče hipotetskih pitanja na njih i inače ne odgovaram, ali onaj tko ne koristi mogućnosti, tko gubi proračunska sredstva bilo da su nacionalna bilo da su europska na kraju će sigurno dobiti sankciju od birača na lokalnim izborima.
Hvala.

Jandroković, Gordan (HDZ)

I izvolite očitovanje.

Zekanović, Hrvoje (Hrvatski suverenisti)

Poštovani predsjedniče Vlade, evo hvala vam što ste mi odgovorili na oba pitanja. Moram izraziti nezadovoljstvo odgovorom jer ako ste jedan projekt nazvali projektom mandata, ne ovog mandata nego prošlog mandata koji je završio, a trajao je 4 godine i ako niste kadri onda u nekoliko suvislih rečenica, a imali ste 4 minute vremena elaborirati što se dogodilo smatram da je to zapravo i odraz čitavog vašeg mandata. I to je loše. Ako niste znali ja ću vam reći da se stvarno osim što je formirana tvrtka Batižele, nije napravilo apsolutno ništa. A za sve one koji ne znaju radi se o najvrednijem prostoru na, trenutno na obali Jadrana o 350 miliona kuna vrijednom terenu koji nažalost već desetljećima stoji nevaloriziran.
Ovo drugo hipotetsko pitanje, evo više neće biti hipotetsko to ste i pretpostavili pretpostavljam. Dakle, radi se o gradu Šibeniku i radi se o vašem HDZ-ovom gradonačelniku Buriću koji je direktno odgovoran kao menadžer grada za ne realizaciju projekta valorizacije uređenja tvrđave Sv. Ivana. Dakle, taj projekt je potpisan još 2016. godine, trebao je biti završen 2019. godine, danas je 2021. godina, dakle sad se kasni 2 godine, a kad bi sad sve bilo u redu radilo bi se još barem 2 godine. Zbog kašnjenja radova ta tvrđava košta građane grada Šibenika, porezne obveznike oko 20 milijuna kuna više. Ovo je vama na informaciju, da je vaš gradonačelnik direktno ili indirektno odnosno čitav menadžment grada HDZ-ov odgovoran za nekoliko desetaka milijuna kuna troška koji su stvoreni isključivo neradom i nebrigom.
PDF