Povratak na vrh

Rasprave po točkama dnevnog reda

Saziv: X, sjednica: 19

PDF

-

  • Iznošenje stajališta zastupnika Ante Prkačina
10.11.2023.
Gospodin Ante Prkačin, iznošenje stajališta u svoje ime.
…/Upadica sa strane, ne čuje se./…
Ne, ne može. Izvolite, pet minuta.
Hvala lijepa.
Štovane dame i gospodo zbog kolone sjećanja u Vukovaru žestok boj se bije između Domovinskog pokreta, moje nekadašnje stranke koje ću podržati sa rezervom i vladajućeg HDZ-a koju većina medija u Hrvatskoj podržava bez rezervi. Sad tu je nešto zanimljivo naročito oni hrvatski mediji koji ne vole Hrvatsku, žestoko podržavaju najeksponiraniji HDZ-ov dvojac premijer i ministar Medved.
Međutim, da ja na jedan lijep način uđem u ovaj problem, u ovu bitku. Osvrnut ću se na ono što sam prošli put u ovom Saboru govorio, a govorio sam o jednoj nepotrebnoj egzibiciji i štetnoj egzibiciji i avanturi Srpskog narodnog vijeća i Milorada Pupovca. Oni su dakle krenuli obnavljati i uspješno obnovili partizanski spomenik u Kamenskom kraj Požege ne znaju pozadinu, ne znajući o čemu se radi, ne znajući za onaj stravičan zločin koji su ti isti partizani napravili u hrvatskom selu Španovice.
Ja prošli put nisam imao vremena završiti ono što je najvažnije u knjizi, svoju knjigu sam poklonio predsjedniku Sabora. U to vrijeme u Slavonskom Brodu je bila postrojba zloglasne SS divizije princ Eugen. Njemačka komanda je poslala satniju SS divizije da ode zaštititi hrvatski narod koju lokalni Srbi i partizani nisu uspjeli pobiti. Vješti njemački vojnici su dopratili, odnosno slijedili su partizane sve do njihova logora i u logoru ih izmasakrirali isto onako kako su ti partizani pobili hrvatski narod.
Da je to Pupovac znao, pa da je to znao i Plenković vjerojatno ga ne bi poduprli. E to je uvod u ono što hoću reći. Dakle, moji bivši stranački drugovi odredili, odlučili ispraviti pogrešku iz Knina od 5.8. kad je zaista na jedan skandalozan način postavljena stupica Marku Skeji i Devetoj bojni HOS-a itd. I ovaj put Penava predlaže da na čelo, ne predlaže nego odlučuje da na čelo stane HOS i napravi jedan plakat, jedno sjajno umjetničko djelo koje se meni svidjelo. Ja sam odmah nazvao Penavu da dam potporu, ali u tom, na tom plakatu se krije jedna opasnost. Tamo je ipak istaknuto slovo U. Ja sam se prepao da moji stranački drugovi ne mogu o tom slovu U raspravljati bez mene, jer oni partizansku žgadiju nisu do kraja razotkrili.
Ja sam ovdje spominjao djevojačke kose i pletenice, ja sam ovdje spominjao da nakon 1242 godine i Kadana, Tatara, da nikad nitko nije činio zločine ko partizanska vojska. Ja sam spomenuo Zrin, gdje je 8 stotina i 50 Hrvata ubijeno. Spomenuo sam Udbinu itd. Međutim, što se je dogodilo?
Moji bivši stranački drugovi su se malo pokolebali pa se glavni tajnik ogradio od predsjednika, pa se stranka ogradila od predsjednika, pa se i predsjednik pomalo ogradio sam od sebe itd. Međutim, predsjednik ovo je rezerva, ali predsjednik je ipak skupio hrabrost pa je stao iza plakata. Ono ulje zamuljo ovako i onako. Gospodo dok mi ne riješimo Jasenovac u slovo U se ne smije dirati. Ja tražim Andreja Plenkovića, ja tražim premijera dajte da vidimo šta se događa u Jasenovcu. Dok ne vidimo šta se dogodilo u Jasenovcu mi to U ne smijemo dirati.
Vrijeme koje sam ja zbog nekih drugih problema propustio dalo je za pravo i dalo je mogućnost gospodi iz srpske manjine, specijalno se proslavio u zadnje vrijeme Boris Milošević koji po kojekakvim banskim Grabovcima priča priče ne vodeći računa šta sam mu rekao ovdje i što sam dokumentirao. Kaže da ne bi bilo u Hrvatskoj antifašizma bez Srba, da ne bi bilo ustanka u Srbu bez Srba itd. Pa točno da ne bi! Ali evo knjige tu, a ja ću je poklonit Pupovcu u kojoj stoji sljedeće. To je knjiga američkog Židova Filipa Khoena. Tablica partizanski pokret na prostoru BiH i Hrvatske i Srbije. Svi Srbi u BiH i Hrvatskoj išli u partizane, u Srbiji gotovo nitko nije išao. Ma znate zašto? U Srbiji nije bilo nezavisne države Hrvatske, nisu imali što rušiti. Nikakvi to antifašisti nisu bili, a dalje kolegice Orešković, na 148 strani knjige američkog Židova stoji sljedeće da je četiri, tri, četiri stotine partizana iz Banije i neka kaže Banije da je prešlo među Nijemce '44.g. rekli su ovako mi smo došli u partizane da se borimo protiv Hrvata, a ne skupa sa Hrvatima, dakle to treba znati, to treba jedno 11.000 puta ponoviti u ovom Saboru pa ćemo onda vidjeti ko je stvarno bio na kojoj strani '41.-'45.. …/Upadica Radin: Vrijeme./…
Hvala lijepo.
PDF