Povratak na vrh

Rasprave po točkama dnevnog reda

Saziv: X, sjednica: 7

PDF

18

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
22.04.2021.
Sljedeća točka dnevnoga reda je:

- Izbor, imenovanja i razrješenja

Prijedlog odluke o imenovanju člana i zamjenika člana u Radnu skupinu za koordinaciju nacionalnih aktivnosti u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Molim predsjednicu Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove Nadu Murganić da obrazloži Prijedlog odluke.
Hvala.
Hvala lijepo poštovani potpredsjedniče Hrvatskoga sabora, kolegice i kolege.
Na sjednici Odbora za izbor i imenovanje donesen je Prijedlog odluke o imenovanju člana i zamjenika člana Radne skupine za koordinaciju nacionalnih aktivnosti u okviru Konferencije o budućnosti Europe. Za radnu skupinu se imenuje za člana Gari Cappelli, a za zamjenika člana Domagoj Hajduković i ova odluka objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu danom donošenja.
To je bilo danas izglasano na elektroničkoj sjednici odbora. Ako ima kakovih pitanja ili nešto, evo, stojim na raspolaganju.
Hvala.
Zahvaljujem predsjednici odbora.
Otvaram raspravu.
Arsen Bauk, replika.
Vrlo kratko g. potpredsjedniče. Gđo. predsjednice, Klub SDP-a će podržati ovaj prijedlog koji je posljedica međustranačkog dogovora da u odbor u ovu radnu skupinu uđu obnašatelji dužnosti predsjednika dva odbora i u tom kontekstu je Klub SDP-a predložio kolegu Domagoja Hajdukovića, zajedno smo se dogovorili vi za vi zapisnika sa sjednice odbora.
Hvala.
Hvala lijepa. Evo, u tako, sjednica je bila u tom pravcu i pripremana i mislim da smo svi zajedno donijeli dobru odluku.
Dobro. Ima li još prijavljenih za raspravu? Nema.
Zaključujem raspravu. Glasovat ćemo kad se steknu uvjeti. S tim smo iscrpili dnevni red za današnje zasjedanje.
Nastavljamo sutra ujutro Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu, prvo čitanje, P.Z.E. br. 167.
Hvala i ugodan ostatak dana.

SJEDNICA PREKINUTA U 19,13 SATI.

18

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
23.04.2021.
I zadnje danas, izbor, imenovanja i razrješenja, Prijedlog odluke o imenovanju člana i zamjenika člana u radnu skupinu za koordinaciju nacionalnih aktivnosti u okviru Konferencije o budućnosti Europe. Predlagatelj je Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove. Rasprava je zaključena.
Dajem na glasovanje Prijedlog odluke o imenovanju Garia Cappellia za člana i Domagoja Hajdukovića za zamjenika člana u radnu skupinu za koordinaciju nacionalnih aktivnosti u okviru Konferencije o budućnosti Europe.
Tko je za?
Tko je suzdržan?
I tko je protiv?
Utvrđujem da je glasovalo 106 zastupnika i zastupnica, svi su bili za, dakle jednoglasno smo donijeli odluku kako ju je predložio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove i time smo došli do kraja s glasovanjem.
Sada ćemo napraviti stanku od 15 minuta. Dakle, u 12 sati i 55 minuta je iznošenje stajališta, a s radom ćemo nastaviti idući tjedan u srijedu.

STANKA U 12,39 SATI
PDF