Povratak na vrh

Rasprave po točkama dnevnog reda

Saziv: X, sjednica: 6

PDF

13

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
28.01.2021.
Sada idemo na Izbor, imenovanje i razrješenja.
Molim predsjednika suodbora, hvala ministre, predsjednicu Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove Nadu Murganić da obrazloži prijedloge svih 35 odluka.
Radi se o vanjskim članovima i neki drugih stvari ali to će poštovana predsjednica Murganić objasniti.
Zahvaljujem poštovani potpredsjedniče, kolegice i kolege.
Odbor za, joj, krivo sam počela, dobro. Odbor je imao danas svoju sjednicu i donio nekoliko prijedloga, čitat ću prijedlog odluka o razrješenju i izbora članova Odbora za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora.
Razrješuje se članovi odbora Dražen Bošnjaković i Ljubica Maksimčuk a za članove odbora biraju se Krešimir Ačkar i Nikola Mažur. Dakle, to su zamjene unutar saborskih zastupnika.
Prijedlog odluke o izboru članica i prestanku mandata člana Odbora za financije i državni proračun, za članicu odbora bira se dr. Vesna Vučemilović, budući je prestao obnašati dužnost Dario Zurovec zbog mirovanja zastupničkog mandata.
Prijedlog odluke o razrješenju i izboru člana Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora, razrješuje se član odbora dr. Milan Vrkljan a za člana odbora bira se dr. Stephen Nikola Bartulica.
Prijedlog odluke o razrješenju i izboru predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora razrješuje se predsjednica Karolina Vidović Krišto a za predsjednicu odbora bira se dr. Vesna Vučemilović.
Prijedlog odluke o razrješenju i izboru člana odbora za Hrvate izvan RH razrješuje se član odbora dr. Milan Vrkljan a za člana odbora bira se dr. Stephen Nikola Bartulica.
Prijedlog odluke o razrješenju članice Odbora za zaštitu okoliš i prirode Hrvatskog sabora razrješuje se članica odbora za zaštitu okoliša i prirode dr. Vesna Vučemilović.
Prijedlog odluke o izboru člana i prestanku mandata člana Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu bira se Tomislav Klarić budući je 21. siječnja prestao obnašati dužnost Darko Puljašić.
Prijedlog odluke o izboru člana i prestanku mandata člana Odbora za predstavke i pritužbe, za člana odbora bira se Stipan Šašlin, budući je 21. siječnja dužnost prestao obnašati zastupnik Darko Puljašić.
Prijedlog odluke o razrješenju članice i izboru člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora, razrješuje se članica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Karolina Vidović Krišto a za člana odbora bira se dr. Zlatko Hasanbegović.
Prijedlog odluke o razrješenju i izboru člana Savjeta za robne zalihe, razrješuje se član savjeta dr. Milan Vrkljan a za člana Savjeta za robne zalihe iz redova zastupnika bira se Danijel Spajić.
Dakle, ove odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u Narodnim novinama.
Zatim imamo još odluka. Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora imenuju se članovi Branko Smerdel, Mato Palić, Bosiljka Britvić Vetma, Mirela Mezak Matijević, Đorđe Gardašević i Sanja Barić.
Imenovani članovi stupit će na dužnost sa danom 1. veljače. Dakle ovo su sada odluke vezane za vanjske članove odbora.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za zakonodavstvo. U Odbor za zakonodavstvo imenuju se Frane Staničić, Boris Ljubanović, Sunčana Roksandić, Alen Čičak, Nataša Delonga Poparić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za europske poslove imenuju se Tunjica Petrašević, Ivica Miškulić, Dora Zgrabljić Rotar, Iris Goldner Lang, Hrvoje Šlezak i Danijel Mondekar.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora imenuju se Božo Ljubić, Vesna Barić Punda, Tatjana Tomaić, Mislav Kraljević, Tanja Vrbat Grgić i Goran Bandov.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za obranu Hrvatskog sabora imenuju se Josip Lucić, Davor Špoljarić, Anto Šoljić, Igor Tabak, Ranko Ostojić i Željka Antunović.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za financiranje i državni proračun Hrvatskog sabora imenuju se Matija Kroflin, Iva Tomić, Marina Rožić, Marko Primorac, Josip Tica i Vuk Vuković.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora imenuju se Mladen Novosel, Ivan Mišetić, Ivan Barbarić, Dragutin Ranogajec, Tonči Tadić i Željko Požega.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za turizam Hrvatskog sabora imenuje se Luka Kolovrat, Snježana Sabo i Saša Đujić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora imenuje se Gordan Črpić, Aleksandar Mašavelski, Nura Ismailovski i Sara Lalić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora imenuje se Luka Mađerić, Snježana Vasiljević, Ivan Milotić, Tomislav Jonjić, Tonči Restović i Zlata Đurđević.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora imenuje se Željka Obradović, Milica Jovanović, Danijel Nestić i Marinko Učur.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora imenuje se Krešimir Luetić, Mario Gazić, Hrvoje Pezo, Tibor Santo, Dragan Ljutić i Joško Martić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora imenuje se Marija Bubaš, Marko Sladoljev i Dorotea Pešić Bukovac.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za Hrvate izvan RH Hrvatskog sabora u odbor se imenuje Željko Raguž, Veselko Jovanović, Darko Markušić i Igor Josipović.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora imenuje se Ivan Žeko, Stanko Bravić i Zorica Gregurić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskog sabora imenuje se Nike Sudarević, Jasminka Pilar Katavić i Krunoslav Ivanišin.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskog sabora imenuje se Robert Podrug, Dajana Paušić Podhraški, Željka Leljak Gracin.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora imenuje se Branko Petrinec, Sanja Putica, Dijana Vican, Ante Rončević, Marija Lugarić i Valter Boljunčić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za poljoprivredu imenuje se Đurđica Sumrak, Petar Baranović i Mijo Latin.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a Hrvatskog sabora imenuje se Boris Crnković, Igor Raženović i Marko Vešligaj.
Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora, za članove imenuje se Jadranka Fržop, Petar Valovičić, Tomislav Marić, Nikoleta Radionov i Danijel Ferić.
Prijedlog odluke o imenovanju članova odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora imenuje se Aleksandar Milošević, Oliver Matijević, Damir Tomić, Neven Bosilj, Đurđica Klancir Ladišić i Anto Mikić.
Prijedlog odluke o imenova članova Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora imenuje se Anesa Šabani, Verica Rupčić, Tatjana Šimac Bonačić.
I prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za lokalnu i područnu samoupravu Hrvatskog sabora imenuje se Goran Pauk, Boris Piližota, Mirjana Lihner Kristić, Zlatko Komadina, Martin Baričević, Nives Kopajtih Škrlec, Slavko Prišćan, Jerko Glavaš, Antun Vidaković.
I prijedlog odluke o imenovanju članova Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije imenuje se Dario Umljenović, Marija Udiljak, Bernard Topić, Krešimir Planinić, Željko Jovanović, Zorislav Antun Petrović.
Ova odluka stupa na snagu 1. veljače, dakle ove sve odluke vanjskim članovima stupa na snagu 1. veljače i biti će objavljena u Narodnim novinama a sve ove odluke zajedno sa životopisom ovih članova će biti objavljene i već jesu na web stranicama Hrvatskog sabora.
Hvala lijepa, zahvaljujem predsjednici odbora.
Otvaram raspravu o tome. Nitko se ne javlja, zaključujem raspravu, glasovat ćemo kad se steknu uvjeti
Time smo završili sa današnjim radom, nastavit ćemo raditi sutra, u petak, 29. siječnja u 9 i 30, prva točka biti će Konačni prijedlog Zakona o proglašavanju parka prirode „Dinara“, drugo čitanje, P.Z. br. 6.
Želim vam ugodan ostatak večeri.

SJEDNICA PREKINUTA U 21,03 SATI

13

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
04.02.2021.
Sad idemo na točku

- Izbor, imenovanja i razrješenja

Molim predsjednicu Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Nadu Murganić da obrazloži prijedloge odluka.
Izvolite.
Hvala lijepa poštovani potpredsjedniče Hrvatskog sabora, kolegice i kolege.
Evo imamo nekoliko prijedloga odluka o izboru, o o prestanku mandata članova odbora. Prvo, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost HS-a bira se zastupnik Josip Sarić, Šarić, pardon, naravno, ove su izmjene vezano nažalost uz, radi prestanka zastupničkog mandata našeg kolege zastupnika dr. Miroslava Tuđmana.
Sljedeće je Prijedlog Odluke o izboru i prestanku mandata člana Odbora za obranu HS-a, bira se Stipan Šašlin. I sljedeći je Prijedlog Odluke o izboru i prestanku mandata člana Odbora za ratne veterane HS-a, bira se Goran Ivanović.
Ovo su donešene, prijedlozi odluke danas na sjednici odbora i ove odluke će stupiti na snagu danom donošenja, bit će objavljene u Narodnim novinama. Eto, hvala.
Zahvaljujem predsjednici odbora. Otvaram raspravu. Nitko se ne javlja. Zaključujem raspravu. Glasovat ćemo kada se steknu uvjeti.

13

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
05.02.2021.
I idemo na zadnje glasovanje danas Izbor, imenovanje i razrješenja. Predlagatelj je Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove. Rasprava je zaključena. Nakon što je rasprava zaključena Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove podnio je amandmane o kojima smo već proveli raspravu.
Predlažem ako ste suglasni da glasujemo u paketu o svim podnesenim amandmanima na prijedlog 25 odluka.
Tko je za?
Tko je suzdržan?
I tko je protiv?
Utvrđujem da je glasovalo 107 zastupnica i zastupnika i svih 107 bili su za, prihvatili smo dakle amandmane koje je podnio Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove.
Predlažem sada ako ste suglasni da glasujemo u paketu o svih 38 prijedloga odluka koje su bile usuglašene. Ima li netko protiv, ako nema onda dajem na glasovanje Prijedloge odluka Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove.
Tko je za?
Tko je suzdržan?
I tko je protiv?
Utvrđujem da je glasovalo 126 zastupnica i zastupnika i svih 126 bilo je za odluke koje je predložio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.
Time smo došli do kraja, hvala vam na strpljenju. Nastavljamo s radom za 15 minuta i 13:45 sati, prvo idu slobodni govori klubova i nezavisnih zastupnika, a nakon toga nastavljamo sukladno dnevnom redu.

STANKA U 13:30 SATI

13

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
18.02.2021.
Prelazimo na posljednju točku dnevnog reda danas, a to je:

Izbor, imenovanja i razrješenja.

Molim predsjednicu Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Nadu Murganić da obrazloži prijedloge odluke.
Izvolite uvažena zastupnice.
Zahvaljujem poštovana potpredsjednice.
Evo ovo je prvo vođenje jel? …/Upadica Glasovac: Nije, drugo je./ … drugo je, evo ja vas prvi puta vidim pa vam čestitam.
Zahvaljujem.
Imamo nekoliko prijedloga odluka sa Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove. Prijedlog odluke o razrješenju članice i izboru člana Odbor za gospodarstvo HS-a, razrješuje se članica odbora Branka Juričev Martinčev, a za člana odbora bira se Tomislav Okroša.
Prijedlog odluke o imenovanju i prestanku mandata voditelja i razrješenju člana i imenovanju članice Izaslanstva HS-a u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, za voditelja Izaslanstva HS-a u Parlamentarnoj skupštini NATO-a imenuje se Ante Bačić, a razrješuje se kao član Izaslanstva HS-a u Parlamentarnoj skupštini NATO-a isto Ante Bačić, za članicu Izaslanstva HS-a u Parlamentarnoj skupštini NATO-a imenuje se magistrica Zdravka Bušić.
Prijedlog odluke o razrješenju članice i izboru člana Odbora za zakonodavstvo HS-a, razrješuje se članica odbora Anita Pocrnić Radošević, a za člana odbora bira se Tomislav Okroša.
Prijedlog odluke o razrješenju i izboru potpredsjednika Odbora za obitelj, mlade i sport HS-a, razrješuje se potpredsjednik odbora Ante Bačić, a za potpredsjednika bira se Veljko Kajtazi.
Ove sve odluke biti će objavljene u Narodnim novinama i stupit će na snagu danom donošenja.
Zahvaljujem vam se predsjednice odbora, uvažena zastupnice.
Otvaram raspravu. Nema prijavljenih.
Zatvaram raspravu. Glasovat ćemo o ovoj točki kada se steknu uvjeti.
Samo najavljujem da sutra sjednicu započinjemo u 9,30 sati s Izvješćem o uredbi koju je Vlada RH donijela na temelju zakonske ovlasti.
Želim vam svima ugodan ostatak večeri. Doviđenja.
SJEDNICA PREKINUTA U 18:38 SATI

13

  • Izbor, imenovanja i razrješenja
19.02.2021.
I zadnja točka danas Izbor, imenovanja i razrješenja. Rasprava je zaključena, pa dajem na glasovanje prijedlog odluka Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove.
Tko je za?
Tko je suzdržan?
I tko je protiv?
Utvrđujem da je jednoglasno 122 glasa za da su donešene odluke kako ih je predložio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.
Zahvaljujem se svima na glasovanju. Nastavit ćemo sada raspravama po klubovima i nezavisnim zastupnicima i nastavljamo onda u srijedu nakon toga.
PDF