Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Babić, Vedran, saziv: IX, sjednica: 8

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
11.04.2018.

Reiner, Željko (HDZ)

Hvala lijepa.
Sljedeće pitanje će biti ono zastupnika Vedrana Babića i usmjereno ka predsjedniku Vlade, poštovanom magistru Andreju Plenkoviću.
Izvolite.

Babić, Vedran (SDP)

Hvala potpredsjedniče.
Poštovani premijeru, stav i svjetonazor najviših državnih dužnosnika oslikavaju percepciju i doživljaj zemlje u cijelosti, zato me zanima vaš osobni stav.
Mislite li da je pobačaj nepovredivo i slobodno pravo svake žene koje se ne smije ograničavati?
Hvala.

Reiner, Željko (HDZ)

Odgovor predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića.
Izvolite.

Plenković, Andrej (HDZ)

Što se tiče stava mog osobnog, ja sam za to da se učini sve da do takvih situacija ne dolazi. Kao što znate i stav HDZ-a bio je takav da generalna zabrana nije realna a sve ovo drugo doći će na dnevni red s obzirom da smo imali odluku Ustavnoga suda i da će se raditi nova radna skupina o tom vrlo važnom i medicinskom ali i svjetonazorskom pitanju.
HDZ je tu bio sasvim jasan u svim svojim izbornim programima i predizbornim stajalištima.
Hvala.

Reiner, Željko (HDZ)

Poštovani zastupnik Vedran Babić.
Izvolite.

Babić, Vedran (SDP)

Hvala lijepo.
Pa evo vi mi u biti niste odgovorili na pitanje.
Ja sam vas pitao vaš osobni stav, jeste li, mogli ste odgovoriti kao što ste i znali odgovoriti sa da ili ne, vi ste to propustili odgovoriti.
Sada ne znam da li je gore što ga se bojite izreći ili je gore da ga uopće nemate, da čekate kakav ćete imati stav po tom pitanju.
Stav mene osobno a i Kluba SDP-a je naravno jasan, mi definitivno mislimo da je pobačaj nepovredivo i slobodno pravo svake žene koje se ne smije ograničavati. A ukoliko budete u donošenju zakona na tragu da žene imaju pravo na to onda svakako treba voditi brigu da i taj oblik zdravstvene zaštite bude jednako dostupan svugdje na terenu, da se vidi što je po pitanju priziva savjesti i što je po pitanju toga da ova usluga bude dostupna u svakom dijelu Hrvatske jer nažalost to se ne događa.
Nadam se da će priprema zakona svakako ići u smjeru priprema zakona svakako ići u smjeru Hrvatske koja je proeuropska i jedna progresivna zemlja i da se na neki način neće to ograničavati.
Hvala.
PDF