Povratak na vrh

Fonogram zastupničkog pitanja

Sladoljev, Marko, saziv: IX, sjednica: 3

PDF
Povratak

-

  • Aktualno prijepodne
17.01.2017.

Vrdoljak, Ivan (HNS)

Hvala.
I zaključit ćemo ovo Aktualno prijepodne sa pitanjem kolege Marka Sladoljeva.

Sladoljev, Marko (MOST)

Hvala gospodine potpredsjedniče.
Poštovani predsjedniče Vlade, poštovani ministri.
Imam pitanje za ministra Slavena Dobrovića. S obzirom da se Plan gospodarenja otpadom donio za razdoblje od 2014. do 2022. imam pitanje kada se očekuju pozivi za dodjelu sredstava iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija?
Hvala lijepo.

Dobrović, Slaven (MOST)

Hvala lijepo potpredsjedniče Sabora.
Hvala lijepo zastupniku na pitanju. Dakle Operativni program konkurentnosti i kohezija namijenjen za razdoblje 2014.-2020., mi smo danas na početku 2017. dakle debelo se kasni, no evo Plan gospodarenja otpadom bio je preduvjet za početak korištenja ovih sredstava.
Kada počinjemo? Dakle već za nekoliko tjedana početkom veljače bit će raspisan natječaj i očekujemo da će se javiti otprilike 58 do možda 60 jedinica lokalne samouprave za financiranje reciklažnih dvorišta. Dakle to je po prvi put da se takvi sadržaji financiraju iz europskih novaca. Do sada je to bilo rezervirano za nacionalna sredstva makar je bilo moguće i ovako.
Kasnije smatramo da imamo već osam spremnih reciklažnih centara odnosno sortirnica za koje će biti raspisan javni poziv sredinom ove godine. I naravno radimo na svim onim drugim poljima o čemu sam već razgovarao tj. pričao tako da ne bih duljio. Dakle edukacija, mjere sprečavanja otpadom naravno isto tako i centri za gospodarenje otpadom u smislu ostatka, dakle i ovdje će biti intenzivni rad budući da moramo zbrinuti i ostatak otpada ne reciklabilnog.
Hvala lijepa.

Vrdoljak, Ivan (HNS)

Hvala lijepo.
Dame i gospodo zastupnici, Aktualno prijepodne je završeno. Zahvaljujem se predsjedniku Vlade, potpredsjednicima, svim članovima Vlade na strpljenju.
Određujem stanku, nastavljamo s radom u 15,00 sati.
STANKA U 13,47 SATI.
PDF